Mitä eroa on akulla ja akulla?

0
2361
akku

 

Paristot ovat välttämättömiä teollisuudessa sekä kotitalouksissa. Mutta mikä on akku? Tässä on lyhyt kuvaus yhdestä tärkeimmistä energiantoimittajista. Paristoista on tullut olennainen osa korkean teknologian yhteiskuntamme. Kemiallisilla prosesseilla saadaan riittävästi energiaa.

Mitä eroa on akulla ja akulla?

Termiä “akku” käytetään sekä energian varastoinnin yleisenä terminä että termina “kertakäyttöinen energian varastointi” (ensisijainen akku). Käytetäänkö laitteessa sitä, onko ladattava pääakku (esim. Pitkäaikainen käyttö kellot) tai akku (esim. Älypuhelimissa).

akku

Missä paristoja ja akkuja käytetään?

Käytännössä erotetaan kaksi erityyppistä energian varastointityyppiä: primaari- ja paristot. Pääakut voidaan purkaa vain kerran, eikä niitä voi ladata jälkikäteen. Toissijaiset paristot, joita yleisesti kutsutaan akuiksi, ovat ladattavia.

Soveltamisessa se erotetaan laiteakkuista, käynnistysakkuista ja teollisuusparistoista. Kannettavia akkuja käytetään pääasiassa rannekellossa, älypuhelimissa, kannettavissa tietokoneissa tai taskulampuissa, mutta käynnistysakkuja käytetään pääasiassa autoissa. Teollisuusakut asennetaan kiinteisiin sovelluksiin, kuten keskeytymättömiin virtalähteisiin, matkapuhelinten tukiasemiin tai trukkeihin.

Mikä on akku ja miten se toimii?

Akku on sähkökemiallinen energian varastointi. Se koostuu yleensä sähkökemiallisten kennojen, ns. Galvaanisten kennojen, yhdistelmästä. Nämä solut sisältävät kaksi elektrodia, jotka on erotettu ioneja johtavalla, nestemäisellä tai kiinteällä elektrolyytillä. Ne koostuvat erilaisista materiaaleista (esim. Litium, alkalimangaani, lyijy). Käytetystä kemiallisesta järjestelmästä riippuen akkujärjestelmillä on erilaiset jännitetasot ja energiatiheydet. Elektrodien materiaali määrittää, kuinka suuri nimellisjännite on. Varastoitava energia riippuu akussa käytetyn materiaalin luonteesta ja määrästä. Purkauksen aikana kemiallisessa muodossa varastoitu energia muunnetaan sähköenergiaksi sähkökemiallisen reaktion avulla ja sähkövirta.

Mikä on solu?

Kenno on akun perustoiminnallinen yksikkö, joka koostuu elektrodien yhdistämisestä aktiivisilla aineilla, elektrolyytteillä, säiliöillä, liitoksilla ja yleensä erottimilla. Kennon kapasiteetti johtuu elektrodien koosta tai painosta, sisäisestä rakenteesta ja materiaalien yhdistelmästä.

solu

Mikä on akunhallintajärjestelmä?

Akunhallintajärjestelmä on elektroninen piiri, joka mahdollistaa akun toiminnan kunnolla ja seuraa sen ominaisuuksia, kuten akun yksittäisten kennojen jännitteet, kuormitettavien kennojen jännitteet ja sisäinen vastus. Turvallisuuteen liittyvät tapahtumat, kuten ylilataus, syvä purkaus, korkeat lämpötilat, oikosulut jne., Myös havaitaan ja estetään käytön aikana.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here