Vanhan puhelimen akun kierrätys

0
3820

Matkapuhelimien ihmisten ja ympäristökustannusten alenemisesta – suunnitellusta vanhentumisesta konfliktimineraaleihin.

Älypuhelimet ovat pieniä harvinaisten metallien aarteita, jotka voidaan ottaa talteen ja käyttää uudelleen. On arvioitu, että miljoonalla puhelimella voidaan toimittaa lähes 16 tonnia kuparia, 350 kg hopeaa, 34 kg kultaa ja 15 kg palladiumia . Näiden metallien kierrätys ja talteenotto voi vähentää merkittävästi kaivostarvetta, mikä tarkoittaa vähemmän kuormitusta sekä maapallolla että kaivoksissa työskenteleville (usein hyödynnetyille) ihmisille ympäri maailmaa.

Matkapuhelimet ja lisävarusteet sisältävät myös suuria pitoisuuksia myrkyllisiä raskasmetalleja ja kemikaaleja, kuten arseenia, kadmiumia, lyijyä, elohopeaa, mangaania ja sinkkiä. Jos näitä aineita ei hävitetä asianmukaisesti, ne päätyvät kaatopaikoille, joissa ympäristönsuojelijat varoittavat, että ne voivat vuotaa vesistöihin ja öljyyn. Kun kuluttajat myyvät puhelimia epäviralliselle elektroniikkaromulle , heidät usein irrotetaan hakemaan arvokkaita metalleja sääntelemättömissä ja vaarallisissa olosuhteissa. Nämä metallit ja kemikaalit on yhdistetty erilaisiin sairauksiin, mukaan lukien lisääntymis- ja kehitysongelmat. Nykypäivän haasteena on löytää, kuinka hyödyntää nämä mineraalit ja materiaalit taloudellisesti, turvallisesti ja tavalla, joka vähentää jätettä ja auttaa ympäristöä.

Myy tai kierrätä vanha puhelin

Se, että et enää halua nykyistä laitettasi, ei tarkoita, että joku muu ei ehkä halua sitä. Ystävien keskuudessa kannattaa kysyä, onko joku tuntemastasi kiinnostunut vanhan luurin hankkimisesta. Tai katsokaa Internetissä ihmisiä alueellasi, jotka saattavat olla kiinnostuneita. Käytettyjen matkapuhelinten kysyntä verkkomarkkinoilla, kuten eBay , Craigslist ja Gumtree, on valtava, joten voit saada pienen taloudellisen hyödyn vetämällä vanhan luurin pois kaapista ja myymällä sitä edelleen. Tai jos tunnet anteliaisuuden, miten olisi lahjoittaa se alueesi Freecycle-verkostolle?

Toisinaan yritykset tekevät yhteistyötä kansalaisjärjestöjen tai hyväntekeväisyysjärjestöjen kanssa ja luovat matkapuhelinasemia ja pyytävät ihmisiä lahjoittamaan ei-toivotut puhelimensa, joka sitten annetaan ihmisille, joilla muuten ei ehkä ole keinoja hankkia sitä, joten pidä silmällä näitä alueellasi.

Voit aina lahjoittaa matkapuhelimesi Oxfamille – joko yhdessä myymälöistään tai yhteistyössä Fonebankin kanssa – ja he sitoutuvat muuttamaan sen arvon käteiseksi tärkeiden tarvikkeiden ostamiseksi. Pakolaispuhelimet on loistava suomalainen kampanja, joka kerää ei-toivottuja puhelimia, latureita ja SIM-kortteja sis. puhelinliittymä pakolaisille, joiden älypuhelimet (eli heidän elämänsä linjat ja tapa pitää yhteyttä kotona oleviin rakkaisiin) on kadonnut, varastettu tai vahingoittunut heidän pakolaisillaan. matkoja. Ja rintasyöpää vastaan matkapuhelimesi kierrätys tukee rintasyövän hakua.

Naisten ja kodittomien turvakodit sekä pakolaiskeskukset hyväksyvät usein käytetyt puhelimet asiakkailleen – kannattaa kysyä lähialueeltasi, tarvitsevatko he lahjoituksia juuri nyt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here